Wyszukaj ponownie to co szukasz
Wróć do strony startowejParówki cienkie i serdelki
Parówki z szynki i serdelki to popularne produkty masarskie. Wysoka zawartość dobrego gatunku mięsa sprawia, że doskonale nadają się do spożywania na ciepło lub zimno jako samodzielne danie, lub składnik bardziej złożonych dań. W hurtowni wyrobów mięsnych HURT-MIĘS dostępne są parówki z najwyższej jakości mięsa wieprzowego – tego samego, które używane jest do produkcji wędlin wieprzowych, co pozwala bez obaw podawać je nawet dzieciom. Parówki i serdelki różnią się przede wszystkim grubością produktu – parówki są długie i cienkie, a serdelki – grubsze i krótsze. Sprawia to, że serdelki wymagają dłuższej obróbki cieplnej. Zarówno parówki, jak i serdelki mają delikatny, mięsny smak pozbawiony wybijających się przypraw, to od preferencji konsumenta zależy, jaki dodatek zostanie do nich podany.